NL

WERKEN

Climate City

logo

Vandaag de dag worden er steeds meer eisen gesteld aan de omgeving waarin mensen werkzaam zijn. Denk aan een toenemend gebruik van flexplekken en kantoren die een flexibel karakter hebben qua indeling. Daarnaast is er een groeiende interesse voor het creëren van omstandigheden die bijdragen aan een beter comfort en op die wijze aan betere prestaties.  SIG Air Handling Nederland levert verschillende,
geïntegreerde totaaloplossingen die bijdragen aan een gezond en comfortabel binnenklimaat in werkomgevingen, 
geschikt voor toepassing in zowel nieuwbouw- als in renovatieprojecten. 

Actuele trends & Ontwikkelingen

Werkplek concepten & flexibiliteit
De visie over werkplekken is aan verandering onderhevig. In toenemende mate beschikken medewerkers niet langer over een vaste, maar over een flexwerkplek. Daarnaast zijn zij steeds vaker actief is steeds wisselde teams, werken zelfstandigen in wisselende verbanden samen en werken startups samen met multinationals. De efficiëntie (gebruiksgraad) van werkplekken moet daarnaast omhoog van ca. 65% (piekbezetting) naar > 90%. Deze veranderingen vragen om een grote mate van flexibiliteit van de werkomgeving en de hieraan gekoppelde technische infrastructuur.

Indoor Air Quality & Well
Het duurzaam maken van de gebouwde omgeving voor het milieu is niet meer weg te denken. Tevens is er sprake van een toenemende aandacht voor gezonde werk- en verblijfomgevingen. Talloze studies tonen het positieve effect van een gezonde omgeving op het welzijn en het prestatievermogen van medewerkers aan. Net als voor duurzame gebouwen is het nu ook mogelijk om gezonde gebouwen te certificeren.

Internet of Things (IoT) & Big data
Om een gebouw efficiënt te gebruiken en de gebruikers persoonlijke controle te geven over hun directe omgeving, dient er relevante data over het gebruik van het gebouw verzameld te worden. Hiervoor worden steeds vaker slimme sensornetwerken geïnstalleerd. Deze sensoren verzamelen data die vervolgens slim wordt gecombineerd, bewerkt en via (mobiele apparaten) aan de gebruikers wordt ontsloten.

Geïntegreerde totaaloplossingen

Smart Building technologie
Alle data die in een gebouw wordt verzameld dient veilig getransporteerd, opgeslagen, bewerkt en ontsloten te worden. HC Groep levert hiervoor technologie in de vorm van de gebouw IT-infrastructuur, de beveiliging, cloudopslag en cyber security. Daarnaast verzorgen we ook de data-uitwisseling naar derden en de verwerking van de bewerkte data tot SaaS-diensten (Software as a Service).


HYBRIDAIR® klimaateilanden
De eisen die gesteld worden aan een gezond binnenklimaat worden steeds strenger. HC KP, onderdeel van de HC Groep, levert en installeert HYBRIDAIR® klimaateilanden. Een oplossing waarbinnen zeven functies worden gecombineerd in één uniek vormgegeven en montage- en aansluittechnisch slim ontwerp:

  • Koelen en verwarmen
  • Geluiddempen
  • Ventileren
  • Verlichten
  • Meten (sensor)
  • Regelen 


Al deze functies zijn af-fabriek ingebouwd en worden als een plug en play systeem uitgeleverd.

VAV-inductie systeem en Air-Trac regeling
Onder invloed van de nieuwe eisen voor een gezond binnenklimaat dient er op een energie-efficiënte manier meer verse lucht (koelen en verwarmen) te worden toegevoerd. Barcol-Air, onderdeel van HC Groep, levert hiertoe het VAV-inductie systeem in combinatie met de unieke Air-Trac luchtregeling. Dit meet- en regelsysteem zorgt er in alle omstandigheden voor dat exact de juiste hoeveelheid lucht wordt toegevoerd en zo een optimaal thermisch comfort wordt garandeerd. De units worden in de fabriek voorzien van applicatiespecifieke, geprogrammeerde regelapparatuur en worden als een plug and play systeem uitgeleverd.

Geïnteresseerd in onze oplossingen?
Contact opnemen