Leren

OPLOSSINGEN VAN HC GROEP

Schoolventilatieconcepten

Inatherm & Interland Techniek, onderdeel van HC groep, hebben jaren ervaring in het ventileren van schoolgebouwen en bieden verschillende duurzame totaaloplossingen voor een optimaal binnenklimaat aan.

Deze totaaloplossingen zijn gebaseerd op het “Frisse Scholen“ Programma van Eisen van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RvO). Dit Programma van Eisen is afgestemd op het Bouwbesluit en geeft advies over het creëren van een goed binnenklimaat in scholen.

De oplossingen bestaan uit zowel centrale als decentrale systemen waarbij de systeemsamenstelling volledig wordt afgestemd op de afmeting(en) van het klaslokaal, het aantal leerlingen en de interne en externe invloeden.

www.inatherm.nl/schoolventilatie-brochure-2021

HYBRIDAIR® KLIMAATEILANDEN

Een gezond binnenklimaat is de beste omgeving voor het leveren van goede leerprestatie. HC KP, onderdeel van HC Groep, produceert, levert en installeert HYBRIDAIR® klimaateilanden. Een oplossing waarbinnen zeven functies worden gecombineerd in één uniek vormgegeven en montage- en aansluit technisch slim ontwerp:

  • Koelen en verwarmen
  • Geluid dempen
  • Ventileren
  • Verlichten
  • Meten (sensor)
  • Regelen

Al deze functies zijn af-fabriek ingebouwd en worden als een plug en play systeem uitgeleverd.

www.hckp.nl/hybridair

VAV-SYSTEEM MET CO2 REGELING

Het door Barcol-Air en HC RT, beide onderdeel van HC Groep, geleverde VAV- of Variabel Air Volume systeem is een vraaggestuurd gebalanceerd ventilatiesysteem. Het VAV-systeem zorgt dat er voldoende verse lucht wordt toegevoerd en “vervuilde” lucht (gebalanceerd) wordt afgevoerd.

Het systeem past zich continu aan op basis van de door de gebruiker ingestelde, gewenste ruimtetemperatuur en de maximale CO2-niveaus zoals beschreven in het Bouwbesluit. Het systeem regelt op temperatuur en bewaakt de CO2 concentratie op de achtergrond. Wanneer de CO2 concentratie de maximale ingestelde waarde overschrijdt wordt temperatuur regeling tijdelijk een CO2 regeling. Wanneer door het toevoeren van extra verse buitenlucht en het afvoeren van de verontreinigde binnenlucht de CO2 concentratie weer op de gewenste waarde is schakelt het systeem automatisch terug naar de temperatuurregeling functie.

www.barcol-air.nl/vav-units

www.hcgroep.com/blogoverzicht-schoolventilatie