NL

Spark

Amsterdam | HC RT - HC KP - Barcol-Air

Smart Building technologie

Projectinformatie

Van energielabel G naar energielabel A

Ideaal gelegen in een van de belangrijkste zakenwijken van Amsterdam staat SPARK - het eerste Smartbuilding gebouw dat de HC Groep in samenwerking met OVG heeft opgeleverd. Het kantoorgebouw staat ook wel bekend als Busitel II, het voormalig hoofdkantoor van Deloitte dat naar The Edge verhuisd is. OVG heeft het gebouw gekocht in 2014 en heeft het getransformeerd tot een van de meest vooruitstrevende kantoorgebouwen in Nederland.

Het 11-verdiepingen tellende gebouw (12.578 m²) is door OVG gerenoveerd om tegemoet te komen aan de eisen van een moderne werkomgeving. Naast de gevel, de entree en het interieur, is ook de klimaatinstallatie verbeterd om het energiegebruik efficiënter te maken. Het energielabel van het kantoorgebouw is na deze transformatie van categorie G naar de zuinigste categorie A gegaan. 

Samenwerking met specifieke marktpartijen

Op basis van de ervaring bij de ontwikkeling en uitvoering van gebouw The Edge heeft SIG Air Handling Nederland als ontwikkelingspartner van OVG real estate een belangrijke bijdrage geleverd aan de verdere integratie van verschillende slimme systemen. SIG Air Handling Nederland leverde voor project SPARK alle klimaatplafondeilanden met geïntegreerde verlichting en slimme sensoren, de luchtverdeelapparatuur en regeltechniek, het gebouwbeheersysteem en de Smart Building infrastructuur, waarin oplossingen van verschillende marktpartijen tot een intelligent geheel gecombineerd:

 • Evalan (Bgrid smartsensoren - 1.700 stuks)
 • Mapiq (Smartphone bediening van gebouwgebonden installaties)
 • Netformatie (IP Backbone en GBS in de cloud)
Partners
 • OVG real estate
  Evalan
  Mapiq
  Netformatie
Categorie
 • Kantoren (renovatie)

Marktsegmenten Climate City

Climate City

Vandaag de dag worden er steeds meer eisen gesteld aan de omgeving waarin mensen werkzaam zijn. Denk aan een toenemend gebruik van flexplekken ...

Geïnteresseerd in onze oplossingen?
Contact opnemen