Het Gymnasium Augustinianum is in 1898 gesticht door de augustijnen en was in eerste instantie bedoeld om eigen kweek op te leiden die later de gelederen zouden versterken. Daarnaast werden er ook jongeren opgeleid voor de hogere studies. Deze laatste categorie zou al snel de overhand nemen.

Sterke grondslag

Op de website van de school is te lezen “Augustinus als naamgever van de school. Wat zegt dat nog in deze tijd? Veel, want zijn gedachtegoed is nog steeds actueel. Ik maak fouten, dus ik besta. En men leert pas iemand kennen door vriendschap. Dat zijn uitspraken die we in ons dagelijks handelen vormgeven. Leren van fouten in een veilige omgeving. Daar groeien mensen van.”

Sinds het schooljaar 2017-2018 is het Augustinianum gehuisvest in een fonkelnieuw gebouw aan de Dirk Boutslaan en biedt onderwijs op gymnasium-, atheneum- en havoniveau.

Naast de levering en montage van de stralingspanelen in de gymzalen hebben Interland Techniek en Inatherm, beide onderdeel van de HC groep, ook alle luchtverdeelapparatuur en kanaalverwarmers voor de onderwijslokalen en het theaterpodium geleverd.

www.interlandtechniek.nl/Augustinianum