Sporten

OPLOSSINGEN VAN HC GROEP

Ontvochtiging zwembaden

Zowel voor het comfort van recreatie zwemmers als de ideale trainings- en wedstrijdomstandigheden voor Olympische atleten zijn er specifieke binnenklimaat eisen en –criteria.

Naast het binnenklimaat is er bij overdekte zwembaden speciale aandacht nodig voor het beschermen van de bouwkundige constructies en het condens vrijhouden van ramen.

Lees meer

De primaire functies van een klimaatinstallatie zijn het handhaven van de gewenste ruimte temperatuur, het verdelen van lucht door de ruimte zonder dat deze door de (natte) gebruikers als onaangenaam wordt ervaren en het beheersen van de luchtvochtigheid.

Een goede ontvochtigingsoplossing is een totaaloplossing met betrekking op ontvochtiging, temperatuurregeling en ventilatie.

Interland Techniek, onderdeel van HC Groep, heeft een handleiding beschikbaar voor de ontvochtiging van zwembaden. Het doel van deze handleiding is om ontwerpers en zwembadinstallateurs een instrument te geven voor het kiezen van de juiste zwembadontvochtiger.

De handleiding is gebaseerd op de uitgebreide expertise van Interland Techniek en vele jaren ervaring in het ontvochtigen van honderden overdekte zwembaden.

www.interlandtechniek.nl/zwembaden

Stralingspanelen voor sporthallen en gymzalen

Een breed pakket aan indirect gestookte stralingspanelen leveren specifieke oplossingen voor sportaccommodaties, met name voor sporthallen & gymzalen.

De stralingspanelen zijn geschikt om mee te verwarmen en te koelen, specifiek voor ruimten met een grote hoogte.

Lees meer

Een zeer gelijkmatige temperatuurverdeling in combinatie met zeer lage luchtsnelheden in de sportzone zorgen samen met het geluidloos functioneren voor ideale omstandigheden om elke sport te beoefenen.

Stralingspanelen zijn balvast waardoor ze niet kunnen beschadigen en kunnen geleverd worden met een bal afrolvoorziening en zijn daarnaast onderhoudsvrij.

www.interlandtechniek.nl/ds41

Luchtverdeling oplossingen

Goede luchtverdeling in overdekte sportaccommodaties is van groot belang door het specifiek ontwerp van deze ruimten en door de thermische omstandigheden waaronder de diverse sporten worden beoefend.

Sporthallen & gymzalen

Specifiek voor sporthallen en gymzalen zijn de grotere plafondhoogte, specifieke eisen voor elke sport en beschadigingsgevoeligheid bij een aantal sporten.

Voor het toevoeren van lucht worden roosters toegepast speciaal voor montage op hoogte met een automatisch verstelbaar inblaaspatroon (mechanisch of elektronisch) zodat bij elke gewenste luchtinblaastemperatuur de luchtverdeling optimaal is voor de specifieke ruimte.

www.interlandtechniek.nl/sportcentra

Zwembaden

Specifiek voor zwembaden is de variatie in plafondhoogte, lage plafonds in kleinere zwembaden en een hoge plafonds in grotere zwembaden, het grote aantal luchtwisselingen en de corrosieve omgeving.

Afhankelijk van de plafondhoogte, luchthoeveelheid-, inblaastemperatuur- en luchtsnelheid eisen worden specifieke luchtverdeelcomponenten geadviseerd, vooral uit de productgroepen, (instelbare) wervelroosters en luchtverdeelslangen.

Voor een optimale bescherming in een corrosieve omgeving worden metalen luchtverdeelcomponenten voorzien van een speciale zwembad coating ter voorkoming van corrosie.

www.interlandtechniek.nl/zwembaden

IJshallen

IJshallen bestaan vaak uit meerdere typen accommodatie, een 400 meter baan, een krabbelbaan van op het middenterrein, een ijshockeyhal, kleedkamers, horeca, ontvangsthal, technische ruimtes, kantoren en vergaderruimtes.

Uitdagingen bij ijshallen zijn grote luchthoeveelheden in combinatie met strenge eisen voor luchtsnelheden in de zone tot 2 meter boven de baan, inblaashoogte en het effect van het publiek op de luchtinblaaspatronen.

Interland Techniek, onderdeel van de HC Groep, heeft veel ervaring met het hele traject van uitgebreide CFD simulatie, advies, ontwerp en montage voor (kunststof) luchtverdeelslangen.

Deze oplossingen zijn altijd project specifiek.

www.interlandtechniek.nl/sportcentra

Neem contact op!

Vragen? Wij helpen u graag!

Heeft u vragen over de diensten van Climate City? Neem vrijblijvend contact met ons op!