Verblijven

OPLOSSINGEN VAN HC GROEP

Ventilator convectoren

Alhoewel de inrichting van hotels steeds meer naar een specifieke beleving opschuift om gasten een uniek ervaring te geven wordt er voor de klimaatinstallatie meestal voor een oplossing gekozen die al vele jaren min of meer standaard is.

Lees meer

Deze oplossing bestaat uit een ventilatorconvector boven het verlaagde plafond van de gang waar je de hotelkamer binnen komt waarmee via een wandrooster geconditioneerde lucht naar binnen wordt geblazen. Afhankelijk van de door de gast gewenste temperatuur wordt er gekoeld of verwarmde lucht ingeblazen.

Moderne regeltechniek, en soms al smart building technologie, zorgen er wel voor dat hotelgasten steeds meer en steeds persoonlijke controle krijgen over de ruimte condities, niet alleen over het klimaat maar ook bijvoorbeeld over de verlichting.

www.barcol-air.nl/ventilatorconvectoren

www.hcrt.nl/files/imagobrochure

Luchtbehandelingskasten met WTW

Net als in elke binnenruimte is het ventileren met voldoende verse buitenlucht en het afvoeren van verontreinigde lucht ook in hotels van groot belang. Wanneer er (deels) lucht wordt gerecirculeerd is het belangrijk om de verschillende retourluchtstromen te scheiden, denk hierbij aan bijvoorbeeld, hotelkamers, restaurant, keuken en bijvoorbeeld het zwembad.

Lees meer

Naast het scheiden van de verschillende retourluchtstromen is en blijft duurzaamheid belangrijk, warmte terugwinning is hiervan een belangrijke parameter.

Luchtbehandlingskasten met geïntegreerde warmteterugwinning met waar nodig speciale filters zijn hiervoor de beste oplossing. Omdat hotels vaak een binnenstedelijk locatie hebben is een flexibel modulair concept van groot belang om bijvoorbeeld toevoer- en retoursecties naast elkaar in plaats van op elkaar te plaatsen. Daarnaast zijn er oplossingen voor zowel binnen- als buitenopstelling.

www.inatherm.nl/luchtbehandeling

Eliminair

Door de Coronapandemie is er een groot probleem ontstaan met vervoeren van mensen met liften. Door de aerogene verspreiding van virussen (COVID-19) blijven uitgeademde virusdeeltjes lang in de lucht hangen, zeker in een kleine niet geventileerde ruimte zoals een lift. Gevolg is dat de capaciteit van liften tot een minimum zijn gereduceerd. Hoe hoger het gebouw hoe groter het probleem.

Lees meer

De oplossing is het Eliminair lift ventilatiesysteem. Lucht wordt vanuit het plafond via een HEPA-filter de liftkooi ingeblazen met een zeer grote ventilatievoud waardoor een verticale laminaire stroom van boven naar beneden ontstaat. De lift wordt aan de onderzijde aangezogen een aan de bovenzijde weer toegevoerd in een continue cyclus.

Eventuele uitgeademde virusdeeltjes worden direct naar beneden afgevoerd en door het HEPA-filter uit de luchtstroom gefilterd.

Het systeem wordt geïnstalleerd zonder aanpassingen aan de  lift, deze hoeft dan ook niet opnieuw gekeurd te worden.

www.interlandtechniek.nl/eleminair