Vermaken

OPLOSSINGEN VAN HC GROEP

Maatwerkoplossingen

Museum-, bioscoop-, theater-, concertzaal-, muziek- en congresgebouwen zijn bijna altijd van een bijzonder ontwerp  met vaak (zeer) grote en hoge ruimten met een bijzondere vorm. Aan het binnenklimaat worden bijna altijd bijzondere en strenge eisen gesteld. Dit betekend dat de meeste oplossingen op maat gemaakt zijn voor een specifieke locatie en toepassing. Vaak zijn het niet alleen op technisch gebied maatwerkoplossingen maar ook op het gebied van integratie in de bouwkundige constructie en esthetiek.

Adviseren, ontwerpen en testen

De eerste stap is om samen met de installatieadviseur en andere betrokken bouwpartners een inventaris te maken van de binnenklimaateisen en de mogelijkheden voor bouwkundige integratiemogelijkheden.

Na selectie van de benodigde luchtverdeelapparatuur wordt een schetsontwerp van de locatie van deze apparatuur en concept inbouwmogelijkheden gemaakt. Als hiervoor overeenstemming is wordt een CFD simulatie gemaakt om het concept onder praktijkomstandigheden te simuleren. Na een goedgekeurde CFD worden prototypen van producten geproduceerd, vaak met het gebruik van 3D printtechnologie. Deze prototypen worden in ons klimaatlaboratorium op werkelijk schaal getest. Nadat alle testen met goed gevolg zijn afgerond en de resultaten zijn gevalideerd begint de productie.

www.barcol-air.nl/testfaciliteiten

Luchtverdeeltechniek

Voorbeelden van speciale luchtverdeelapparatuur zijn geïntegreerde nozzel roosters in balustraden van theaters, geïntegreerde verdringingsroosters in stoelpoten van theaters en bioscopen en traptrede roosters, roosters met instelbaar inblaas patroon voor zalen met grote hoogte zoals bioscopen, muziek venues en congrescentra.

www.interlandtechniek.nl/theaters

Be- en ontvochtigingstechniek

Het goed bewaren en conditioneren van museale (oude) en fragiele voorwerpen vraagt kennis en techniek, een belangrijk onderdeel hierbij is het realiseren en handhaven van de juiste vochtigheid onder alle omstandigheden. Denk hierbij aan de hoge luchtvochtigheid in de zomer en de lage in de zomer maar ook het vocht wat door bezoekers wordt binnengebracht als het buiten regent.

www.inatherm.nl/musea-en-archieven

Klimaateilanden

In tentoonstellingsruimten, maar bijvoorbeeld ook in casino’s kunnen klimaateilanden goed toegepast worden. Deze eilanden worden niet alleen wat betreft de afmetingen, vorm en kleur op maat gemaakt ook qua klimaattechniek technisch worden volledig op de toepassing afgestemd. Deze eilanden brengen veel verschillende functies in een plug and play product samen, koelen, verwarmen, ventileren, akoestiek, verlichting en dragen van componenten zoals sensoren en speakers.

www.hckp.nl/klimaatplafondeilanden