Kantoorgebouw Helix

UTRECHT LEIDSCHE RIJN

Als zogenaamd multi-tenant kantoorgebouw beschikt Helix over circa 10.000 m² aan verhuurbare vloeroppervlakte. Het gebouw bestaat uit vier kantoorlagen; onder het gebouw is voorzien in twee parkeerlagen met ruimte voor circa 150 parkeerplaatsen. Dankzij de duurzame projectbenadering is Helix aangemeld voor het certificaat “WELL Core Zilver”. Daarnaast heeft het project een GPR duurzaamheidsscore behaald van 8,0.

Barcol-Air, onderdeel van HC groep, levert de complete VAV-inductie installatie. Een systeem dat als uitgangspunt een vraaggestuurde luchthoeveelheidsregeling heeft en daarmee uitermate goed scoort op het gebied van energiegebruik. Door de unieke inductiewerking van de units kan het temperatuurverschil worden vergroot, waardoor kleinere luchtkanalen en luchtbehandelingskasten kunnen worden toegepast.

Naast Barcol-Air is ook HC RT, ook onderdeel van HC groep,  nauw betrokken bij de realisatie van project Helix. Alle VAV-inductie units worden voorzien van naregelingen gecombineerd met regelafsluiters. Ten behoeve van de aansturing van zowel de naregelingen als de primaire installatie levert HC RT alle regelapparatuur, het GBS wordt geplaatst in een beveiligde Cloud omgeving.

www.barcol-air.nl/helix