Werken

OPLOSSINGEN VAN HC GROEP

 

HYBRIDAIR® KLIMAATEILANDEN

De eisen die gesteld worden aan een gezond binnenklimaat worden steeds strenger. HC KP, onderdeel van HC Groep, produceert, levert en installeert HYBRIDAIR® klimaateilanden. Een oplossing waarbinnen zeven functies worden gecombineerd in één uniek vormgegeven en montage- en aansluit technisch slim ontwerp:

Lees meer

  • Koelen en verwarmen
  • Geluid dempen
  • Ventileren
  • Verlichten
  • Meten (sensor)
  • Regelen

Al deze functies zijn af-fabriek ingebouwd en worden als een plug en play systeem uitgeleverd.

www.hckp.nl/hybridair

VAV-INDUCTIE SYSTEEM EN AIR-TRAC REGELING

Onder invloed van de nieuwe eisen voor een gezond binnenklimaat dient er op een energie-efficiënte manier meer verse lucht (koelen en verwarmen) te worden toegevoerd. Barcol-Air, onderdeel van HC Groep, levert hiertoe het VAV-inductie systeem in combinatie met de unieke Air-Trac luchtregeling.

Lees meer

Dit meet- en regelsysteem zorgt er in alle omstandigheden voor dat exact de juiste hoeveelheid lucht wordt toegevoerd en zo een optimaal thermisch en veilig comfort wordt gegarandeerd. De units worden in de fabriek voorzien van applicatie specifieke, geprogrammeerde regelapparatuur en worden als een plug and play systeem uitgeleverd.

VAV-inductie units: www.barcol-air.nl/vav-inductie-units

Meet- en regelstations: www.barcol-air.nl/meet-en-regelstations

PLAFONDINDUCTIE UNITS MET VAV-FUNCTIE

Naast een optimaal binnenklimaat  blijft duurzaamheid belangrijk. Inatherm, onderdeel van HC Groep, levert hiervoor inductie units voor vraaggestuurde ventilatie met innovatieve VAV-functie.

Lees meer

De VAV-functionaliteit zorgt ervoor dat de luchthoeveelheid altijd is afgestemd op de bezetting in de ruimte (bijvoorbeeld op basis van aanwezigheid of CO²). De goede nozzlestand wordt per unit automatisch ingesteld, wat tevens zorgt voor een optimaal coanda-effect. De gewenste waarde wordt aangehouden en is onafhankelijk van veranderingen in andere ruimten of drukverschillen in het kanalensysteem. De actuele luchthoeveelheid kan worden afgelezen op het display.

www.inatherm.nl/iqii-wega-ii

REGELTECHNIEK EN SMART BUILDING TECHNOLOGIE

Om alle luchtverdeelsystemen optimaal te laten functioneren is geïntegreerde regeltechniek van groot belang. HC RT, onderdeel van HC groep, ontwerpt, engineerd, levert en installeert alle hiervoor noodzakelijk veldapparatuur, naregelingen, centrale regelinstallatie, gebouwbeheersysteem, regelkasten en bekabeling.

Lees meer

Alle data die in een gebouw wordt verzameld dient veilig getransporteerd, opgeslagen, bewerkt en ontsloten te worden. HC RT levert hiervoor technologie in de vorm van de gebouw IT-infrastructuur, de beveiliging, cloudopslag en cyber security. Daarnaast verzorgen we ook de data-uitwisseling naar derden en de verwerking van de bewerkte data tot SaaS-diensten (Software as a Service).

www.hcrt.nl/producten-en-systemen

www.hcrt.nl/smart-building-technologie

Eliminair

Door de Coronapandemie is er een groot probleem ontstaan met vervoeren van mensen met liften. Door de aerogene verspreiding van virussen (COVID-19) blijven uitgeademde virusdeeltjes lang in de lucht hangen, zeker in een kleine niet geventileerde ruimte zoals een lift. Gevolg is dat de capaciteit van liften tot een minimum zijn gereduceerd. Hoe hoger het gebouw hoe groter het probleem.

Lees meer

De oplossing is het Eliminair lift ventilatiesysteem. Lucht wordt vanuit het plafond via een HEPA-filter de liftkooi ingeblazen met een zeer grote ventilatievoud waardoor een verticale laminaire stroom van boven naar beneden ontstaat. De lift wordt aan de onderzijde aangezogen een aan de bovenzijde weer toegevoerd in een continue cyclus.

Eventuele uitgeademde virusdeeltjes worden direct naar beneden afgevoerd en door het HEPA-filter uit de luchtstroom gefilterd.

Het systeem wordt geïnstalleerd zonder aanpassingen aan de lift, deze hoeft dan ook niet opnieuw gekeurd te worden.

www.interlandtechniek.nl/eleminair

Neem contact op!

Vragen? Wij helpen u graag!

Heeft u vragen over de diensten van Climate City? Neem vrijblijvend contact met ons op!