Werken

ACTUELE TRENDS EN ONTWIKKELINGEN

 

Veilig ventileren

De COVID-19 pandemie heeft de noodzaak en het belang van ventileren weer bovenaan iedereens agenda geplaatst, niet alleen voor een goed binnenklimaat dat het welzijn en de prestaties ondersteund maar ook voor het creëren van een ‘veilig’ binnenklimaat.

Er wordt steeds meer bekend en door de wetenschap aangetoond over de aerogene verspreiding van aerosole virus deeltjes in gebouwen. Een goed ontworpen, geïnstalleerde en onderhouden ventilatie installatie zal het risico op het verspreiden van virussen in gebouwen tot een absoluut minimum reduceren.

Speciaal hiervoor heeft HC Groep NUBES VENTILATICA ontwikkeld, een 5-stappebnplan voor veilig ventileren.

Indoor Air Quality en WELL

Indoor Air Quality en WELL

Het duurzaam maken van de gebouwde omgeving voor het milieu is niet meer weg te denken. Tevens is er sprake van een toenemende aandacht voor gezonde werk- en verblijfomgevingen. Talloze studies tonen het positieve effect van een gezonde omgeving op het welzijn en het prestatievermogen van medewerkers aan. Net als voor duurzame gebouwen is het nu ook mogelijk om gezonde gebouwen te certificeren.

Internet of things (loT) en Big Data

Om een gebouw efficiënt te gebruiken en de gebruikers persoonlijke controle te geven over hun directe omgeving, dient er relevante data over het gebruik van het gebouw verzameld te worden. Hiervoor worden steeds vaker slimme sensornetwerken geïnstalleerd. Deze sensoren verzamelen data die vervolgens slim wordt gecombineerd, bewerkt en via (mobiele apparaten) aan de gebruikers wordt ontsloten voor de bediening van hun eigen omgeving en centrale gebouwfuncties.

Neem contact op!

Vragen? Wij helpen u graag!

Heeft u vragen over de diensten van Climate City? Neem vrijblijvend contact met ons op!