Bijzondere locatie

Project Rhapsody wordt gebouwd op een bijzondere locatie in Amsterdam-West. Op het laatste te bebouwen gedeelte tussen de Bos en Lommerweg en de ring A10, gelegen aan het Jan van Schaffelaarplantsoen, worden vijf gebouwen gerealiseerd die tezamen 239 appartementen, 400 m² commerciële ruimte en 196 parkeerplaatsen in onderliggende parkeergarages gaan huisvesten.

Duurzaamheid & Energieverbruik als projectvisie

Bij de projectonwikkeling stond een visie gericht op duurzaamheid en energieverbruik (EPC-waarde) centraal. Daarnaast was het van groot belang dat het project een positieve invloed aan de reeds bebouwde omgeving gaat afgeven. Het Jan van Schaffelaarplantsoen is als locatie van verschillende kanten zwaar belast door geluid. Met de uitgekiende opzet van het project wordt geluidshinder echter tot een minimum beperkt. Slimme constructievormen, toepassing van speciale geveldelen en het gebruik van geluidsabsorberende materialen dragen hier positief aan bij.  

CERA-ventilatiesysteem onderschrijft het duurzame karakter

De 239 appartementen beschikken over 2, 3 of 4 kamers en variëren qua woonoppervlak tussen de 48m² en107m². Alle woningen beschikken over een eigen buitenruimte, worden hoogwaardig afgewerkt en hebben een duurzaam karakter. Dit komt tot uiting door gekozen oplossingen als toepassing van vloerverwarming en de integratie van het energiezuinige CERA-ventilatiesysteem. Opvallend is dat het project energie op gaat leveren, in plaats van dat het energie gaat kosten. Hiervoor gaan de daken van project Rhapsody zorgen: deze fungeren tezamen als enorme zonne-energiecollector. Het groene karakter wordt onderstreept door de realisatie van een grote binnentuin.

www.cera-systeem.nl/rhapsody-amsterdam