LEE TOWERS | ROTTERDAM

leetowers1
17 februari 2021

The Lee Towers, dat is de nieuwe naam van twee van de drie torens van het voormalige Europoint complex aan het Marconiplein in Rotterdam. Na een flinke verbouwing biedt het nu plaats aan maar liefst 883 woningen.

TRANSFORMATIEPROJECT MET INZET VAN CERA-SYSTEEM

Project The Lee Towers is een mooi voorbeeld van een gebouwtransformatie, waarbij door middel van renovatie kantoren worden aangepast naar woningen. Bij dit project is de bestaande, oude VAV-installatie (met kantoorfunctie) omgebouwd naar een CERA-systeem voor de gestapelde woningbouw, geleverd door Barcol-Air (onderdeel van HC Groep).

De Barcol-Air ventilatie control unit, type CERA, is een luchtbalansregeling voor gestapelde woningbouw (appartementen), waarbij de centrale warmteterugwinning plaatsvindt in de centrale WTW-unit. Luchtbalans vindt plaats door de toevoerlucht naar de woning te meten en in balans met de retourlucht synchroon mee te laten regelen. Deze combinatie kan een EPC-waarde van < 0,15 opleveren. De unit neemt weinig ruimte in en is geschikt voor toepassing in zowel nieuwbouw, renovatie als transformatie projecten. De constructie van de unit is dusdanig dat deze vrij is van zowel filters alsmede een ventilator, hierdoor is het onderhoud in de woning tot een minimum beperkt.

De automatische en nauwkeurige CERA-regeling wordt aangestuurd door het meten van de CO2-concentratie per woning. Op basis van het Bouwbesluit zijn er in de regeling grenswaarden opgegeven voor het ventilatiedebiet. Door de CO2-concentratie te volgen zal er nooit te veel lucht naar de woning gaan, er zal echter altijd voldoende ventilatielucht beschikbaar zijn.

Lees meer over het project The Lee Towers in deze publicatie van HC Groep of bezoek de website www.cera-systeem.nl voor verdere productinformatie.

Meer nieuwsberichten

mb4

MERCEDES-BENZ | DEN HAAG

eleminair2

DUBBEL WINST VOOR ELEMINAIR

suit supply   amsterdam   nl   sig ah nl   15072019 [37]

SUITSUPPLY | AMSTERDAM