home header climatecity

Climate City

De omgeving waarin HC Groep actief is, verandert snel. Dit komt onder meer door de snelle ontwikkeling van trends en technologie en door de introductie van nieuwe normen en wetgeving én de handhaving hiervan. 

 

Climate City is het kennis-, advies- & ontwikkelingsplatform waarmee we de markt ondersteuning bieden bij de realisatie van een werk- en leefomgeving die het welzijn ondersteund en duurzaam, circulair en veilig is.

Lees meer

We verblijven meer dan 90% van onze tijd binnen in gebouwen, om te wonen, werken, leren, sporten maar ook om te recreëren en soms om weer beter te worden. Mede door ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid en de energietransitie worden deze gebouwen steeds meer ‘luchtdicht’ en vormen daardoor een bijna gesloten ecosysteem.

Het is dus, nu meer dan ooit, van groot belang dat de binnenklimaatcondities voldoen aan onze wensen en eisen, en dat we ons er ‘veilig’ voelen.

Naast een goed thermisch comfort is er steeds meer aandacht voor het welzijn van mensen in gebouwen. Welzijn is een gevoel van welbevinden, er wordt mee bedoeld dat het zowel lichamelijk, geestelijk als sociaal goed gaat.

Alle ontwikkelingen rondom de huidige pandemie zetten geestelijk en sociaal welbevinden onder druk. Kan ik nog naar kantoor om daar ‘veilig’ te werken, kan ik nog ‘omgaan’ met collega’s en wat is het risico op besmetting?

De wereld om ons heen verandert snel en dat wordt door de Corona pandemie versneld.

De veranderingen komen door de snelle ontwikkeling van nieuwe trends, de toepassing ervan, technologische ontwikkelingen en door de introductie van nieuwe normen en wetgeving én de handhaving hiervan.

Verder is er sprake van een toenemende hoeveelheid gespecialiseerde technologie in gebouwen en een steeds verdergaande integratie van werktuigbouwkundige, elektrotechnische en slimme gebouwoplossingen waarbij de mens centraal wordt gesteld.

Ook is er een toenemende tendens te zien waarbij één partij de verantwoordelijkheid draagt voor advies, ontwerp, levering, installatie, integratie en beheer & onderhoud.

Met Climate City stelt HC Groep 100 jaar kennis, kunde en ervaring op het gebied van binnenklimaattechniek van al zijn gespecialiseerde medewerkers en bedrijven aan de markt beschikbaar.

Welzijn

De mens brengt 90% van zijn tijd binnen door, het is dus van groot belang dat het binnenklimaat het welzijn van de mens moet ondersteunen en verbeteren. Climate City volgt alle ontwikkelingen op het gebied van welzijn en het certificeren van gebouwen volgens onder andere de WELL en Fitwell methode op de voet. Het adviseert en ondersteunt HC Groep bedrijven, hun klanten en partners met vraagstukken en certificeringen op het gebied van welzijn.

Duurzaamheid

Duurzaamheid is niet meer weg te denken uit de gebouwde omgeving. Na jarenlang gebouwen steeds duurzamer gemaakt te hebben is de energietransitie de volgende fase ingegaan, het volledig overgaan op duurzaam opgewekte energie. Climate City volgt alle ontwikkelingen op het gebied van het opwekken, distribueren, opslaan en toepassen van duurzame energie op de voet. Het adviseert en ondersteunt HC Groep bedrijven, hun klanten en partners met vraagstukken en certificeringen, zoals BREEAM, op het gebied van duurzaamheid.

Circulariteit

Na fossiele brandstoffen worden natuurlijke grondstoffen steeds schaarser. Het is dus van groot belang dat producten aan het einde van de gebruiksduur hergebruikt, aangepast hergebruikt of eenvoudig gerecycled kunnen worden. Climate City volgt alle ontwikkelingen op het gebied van circulariteit, zoals o.a. het Madaster materialen paspoort. Het adviseert en ondersteunt HC Groep bedrijven, hun klanten en partners met vraagstukken en certificeringen op het gebied van circulariteit.

Veiligheid

Het creëren van een veilig vluchtweg uit (hoge) gebouwen en parkeergarages, en de hulpdiensten veilig toegang geven in geval van een calamiteit (brand) is van groot belang. In moderne slimme gebouwen is digitale veiligheid (cyber security) ook van groot belang. Climate City volgt alle ontwikkelingen op het gebied van gebouw en digitale veiligheid. Het adviseert en ondersteunt HC Groep bedrijven, hun klanten en partners met vraagstukken en certificeringen op het gebied van (digitale) veiligheid.

hcgroep waalwijk
Over ons

HC Groep

Specialist in binnenklimaattechniek

Edge Olympic | Amsterdam
Over ons

Totaaloplossingen

HC Groep levert totaaloplossingen voor een optimaal binnenklimaat.


Edge Olympic | Amsterdam
Over ons

Smartwellbeing

HC Groep introduceert Smartwellbeing

klikblok circulariteit
Over ons

Kennisbibliotheek

HC Groep

Neem contact op!

Vragen? Wij helpen u graag!

Heeft u vragen over de diensten van Climate City? Neem vrijblijvend contact met ons op!

contact climatecity