MOVE | AMSTERDAM

move1
17 februari 2021

Move is de nieuwe Mobility Experience van Pon in Amsterdam. Consumenten kunnen hier zelf ervaren hoe mobiliteit er in de toekomst uit zal zien en wat dit zal betekenen voor onze samenleving.

NADER BEKEKEN: PUBLICATIE OP WWW.TWEEWIELER.NL / OKOTBER 2019

In het artikel wordt uitvoerig aandacht besteed aan Move, de nieuwe Mobility Experience van Pon in Amsterdam. Want wat houdt in de verre toekomst nou mobiliteit in en welke effecten heeft dit op onze toekomstige samenleving?

Move is gevestigd in het voormalige Zuidelijk Citroëngebouw, pal naast het Olympisch Stadion in Amsterdam. Move is voor zover bekend de eerste experience in zijn soort op het gebied van innovatieve mobiliteitsveranderingen. Aan de hand van concepten van Pon-merken toont men hoe mobiliteit er in de verre toekomst uit zou kunnen zien. Elk halfjaar is er een nieuw centraal thema. Het eerste is ‘Move the city’ waarin er aandacht is voor het bereikbaar houden van dichtslibbende steden en het verduurzamen van mobiliteit.

KLIMAATPLAFONDS MET EEN UNIEK DESIGN MET EEN OPEN STRUCTUUR

Een experience waarin de toekomst centraal staat vraagt om een binnenklimaattechnische oplossing die hier naadloos op aansluit. 

Voor het regelen en handhaven van een optimaal binnenklimaat in Move is gekozen voor het toepassen van klimaatplafonds. Echter, de betrokken architecten (QuA, Bronsvoort Blaak en Bierman Henket) hadden specifieke wensen ten aanzien van het design waarbij zichtbaarheid van techniek in een open structuur centraal moest staan.

Samen met de productspecialisten van HC KP - onderdeel van HC Groep - is uiteindelijk gekozen om als basismateriaal strekmetaal te kiezen, waarbij de watervoerende, koperen klimaatelementen aan de zichtzijde van het plafond aangebracht moesten worden. De strekmetalen plafonds zijn in diverse kleuren uitgevoerd, waarbij de koperen watervoerende elementen ongelakt werden uitgevoerd: het unieke “omgekeerde” klimaatplafond was geboren. HC KP heeft het design verder doorontwikkeld waardoor essentiële parameters zoals koelcapaciteit en comfort gewaarborgd zijn.

Lees meer over dit unieke project in deze publicatie van HC Groep.

Lees ook de projectbeschrijving en bekijk unieke foto's op de website van HC KP.

Meer nieuwsberichten

mm25 1

COCA-COLA KIEST VOOR SMART BUILDING MM25 ALS HOOFDKANTOOR

suit supply   amsterdam   nl   sig ah nl   15072019 [37]

SUITSUPPLY | AMSTERDAM

rehva journal 042019

Gelezen: over actuele trends in klimaattechniek