Triodos bank

HC KP heeft voor het Kantoorgebouw van het jaar 2019 de klimaatplafondsystemen ontworpen, geleverd en geïnstalleerd.

Triodos bank

Een ruimtelijke beleving

 

Na project De Curve in IJsselstein, kantoorgebouw van het jaar 2018, heeft HC KP ook de klimaatplafondsystemen ontworpen, geleverd en geïnstalleerd voor het kantoorgebouw van het jaar 2019: de Triodos Bank in Driebergen-Rijsenburg. Op 31 oktober 2019 is tijdens de feestelijke prijsuitreiking van de Architectenweb Awards 2019 de Triodos Bank in Zeist bekroond als Kantoorgebouw van het Jaar.

Het kantoorgebouw bestaat uit een houten constructie, die volledig uit elkaar kan worden geschroefd. Groene daken verbinden het gebouw met de omringende natuur, terwijl de volledig transparante gevel de beleving van het landgoed voor de medewerkers vergroot. De jury prijst de ruimtelijkheid van het gebouw en de bijzondere houten constructie, inclusief houten kernen. Ze heeft groot respect voor de benadering van het kantoorgebouw als materialenbank met een Madaster-account. 

Projectspecifieke trapeziumvormige klimaatplafonds

HC KP heeft in nauwe samenwerking met de ontwikkelaar en architect een klimaatplafondsysteem ontwikkeld dat volledig geïntegreerd is in het circulaire bouwconcept met hout als primair bouwmateriaal.

De klimaatplafonds worden deels aan het oog onttrokken door de houten latten rasters die onder de plafonds zijn gemonteerd. Daarnaast hebben ze een projectspecifieke trapezium-vorm en volgen hiermee de vorm en richting van de constructiebalken die vanuit de kernen naar de gevel toe ‘uitwaaieren’.

Zekerheid vooraf door klimaatkamertest

Om vooraf zekerheid te krijgen over de goede werking, inclusief de juiste luchtverdeling, is bij zusterbedrijf Barcol-Air in Purmerend een klimaatlaboratoriumopstelling op ware grootte gerealiseerd.

Met behulp van deze testopstelling kon worden aangetoond dat de verstoring van het lattenraster op de werking van het klimaatplafond minimaal is en het welzijn van de medewerkers van de Triodos bank zal stimuleren.

Hergebruik of recyclen

Net als de gebouwconstructie worden de klimaatplafonds aan het einde van de gebruiksduur gedemonteerd en voor 100% hergebruikt of gerecycled.

Voor meer informatie verwijzen we naar de website van Architectenweb.

Meer projecten

theedge ovg ossipvanduivenbode header

The Edge | Amsterdam

Met een BREEAM score van 98,4% is The Edge, gelegen aan de Zuidas van Amsterdam, het meest duurzame gebouw ter wereld...

edgeolympic 132987 header

Edge Olympic | Amsterdam

Werelds 1e WELL V2 Platinum Certified project! Voor project EDGE Ol...

Neem contact op!

Vragen? Wij helpen u graag!

Heeft u vragen over de diensten van Climate City? Neem vrijblijvend contact met ons op!

contact climatecity