duurzaamheid header

Industrie

OPLOSSINGEN VAN HC GROEP

Stralingspanelen

Productieruimten zijn vaak grote hoge ruimten die geconditioneerd moeten worden, voor verwarmen zijn stralingspanelen de beste oplossing. Een van de belangrijkste voordelen van stralingspanelen is de substantiële energiebesparing, vergeleken met het gebruik van een ander type verwarming (luchtverwarmers, gasgeneratoren, vloerpanelen, gas stralingspanelen, enz.).

De staalplaat dikte bedraagt 0,8 mm en in de panelen zijn ½” stalen buizen met een wanddikte van 1,5 mm opgesloten, resulterend in een hoge warmteoverdracht. Met behulp van persfittingen worden de afzonderlijke stalen buizen en paneeldelen aan elkaar gekoppeld en voorzien van afdekstrippen. Het start- en eindpaneel worden voorzien van een begin- en eindverzamelaar van fabriekswegen getest voor de gewenste werkdruk. De panelen worden voorzien van glaswolisolatie (30 mm) met een aluminium afdeklaag.

www.interlandtechniek.nl/producten/ds4.1

Luchtverdeelapparatuur

Voor het ventileren van productieruimten en het daarmee afvoeren van verontreinigde lucht zijn ventilatieoplossingen nodig in de vorm van luchtbehandelingskasten, buitenmuurroosters, dakkappen, kanaalverwarmers, instelbare roosters voor hoge ruimten en luchtverdeelkanalen.

Omdat elk productieproces anders is zijn ventilatieoplossingen bijna altijd maatwerk waarbij zoveel als mogelijk gebruik gemaakt zal worden van standaard componenten.

www.interlandtechniek.nl/producten/luchtbehandeling

www.interlandtechniek.nl/producten/luchtverdeling/buitenluchtroosters

www.interlandtechniek.nl/producten/luchtverdeling/dakkappen

www.interlandtechniek.nl/producten/dcg

www.interlandtechniek.nl/producten/luchtverdeling/luchtverdeelslangen-en-kanalen

Vochtbeheersing

Voor veel productieprocessen heeft de luchtvochtigheid invloed op de kwaliteit van het product. Adsorptiedrogers zijn de oplossing voor industriële toepassingen. De luchtontvochtigers hebben een droogcapaciteit tot 400kg/h en zijn vrijwel geschikt voor iedere droogtoepassing.

Het continue ontvochtigingsproces ontstaat, doordat de rotor langzaam ronddraait (ca. 15 omw./uur). De te drogen lucht stroomt, na filtering, door de procesluchtsectie van de rotor en is direct beschikbaar als gedroogde proceslucht. Tijdens het adsorberen van het vocht zal adsorptiewarmte vrijkomen, waardoor de gedroogde lucht tevens in temperatuur zal stijgen. Er is vervolgens warmte nodig om het vocht weer uit de rotor te verwijderen. Dit vindt plaats met de zogenaamde regeneratielucht. Voor regeneratie is slechts een geringe luchthoeveelheid benodigd.

www.interlandtechniek.nl/producten/dt