BAS

Succesvolle bijdrage van HC KP aan project BAS (Beethoven | Akzo | Stibbe): levering van 19.450 m² klimaatplafonds inclusief Barcol-Air roosterintegratie, dit alles gemonteerd in een periode met een relatief kort tijdsbestek.

BAS

Locatie:
Amsterdam
Partners:
Homij Techn. Installaties

Aan de Amsterdamse Zuidas werd in februari 2013 gestart met de bouw van de kantoren AkzoNobel en Stibbe, die begin 2016 werden opgeleverd. De gebouwen staan in het gebied Beethoven, ten zuiden van het nieuwe Sint Nicolaaslyceum aan de Beethovenstraat. De kantoren zijn ontwikkeld en gebouwd door Dura Vermeer. HOMIJ Technische Installaties realiseerde de installaties. HC KP heeft voor beide gebouwen in opdracht van Homij Technische installaties de klimaatplafonds ontworpen en gemonteerd. Het project heeft in de categorie Nieuwbouw en Renovatie een BREEAM-score van 4 sterren behaald (Excellent).

Bij het AKZO gebouw is een omegabandraster systeem met moduulmaat 1800x600 gemonteerd. Hierin zijn de indelingswensen van AKZO, zoals concentratiewerkplekken en vergaderruimten, geïntegreerd.

Bij het Stibbe gebouw is in de kantoorzones langs de gevels een omegabandraster systeem met moduulmaat 1200x600 gemonteerd. Een groot gedeelte van de buitengevel loopt in een kromming. Hierdoor worden plafondtegels trapeziumvormig, waardoor er veel tegelposities per verdiepingvloer zijn. Dit nog los van inbouwcomponenten. De kantoorzones zijn van de gangzones gescheiden door een gebogen omegabandraster. In de gangen is een 600x600 klemcassette systeem gemonteerd.

Boven in het gebouw loopt een atrium. In dit atrium is ter hoogte van de 8e verdieping een klimaatplafond met moduulmaat 600x600 klimaatplafond gemonteerd. Dit plafondtype is tevens toegepast op de bovenste directieverdiepingen. In combinatie met de toegepaste verlichting en bouwkundige afwerkingen heeft dit klimaatplafond een hoogwaardige uitstraling. In beide gebouwen zijn "invisible" roosters en wervelroosters van zusterbedrijf Barcol-Air toegepast. Ter plaatse van de scheidingswanden zijn op beide projecten door HC KP geluidschotten op de bandrasters gemonteerd.

Beide projecten kenden een relatief korte doorlooptijd, zowel in de voorbereidings- als de uitvoeringsfase. Daarnaast maakten de diverse bouwkundige werkzaamheden, de specifieke indelingswensen van de gebruiker alsmede de coördinatie met andere disciplines dit tot uitdagende projecten voor HC KP.

Bij het AkzoNobel gebouw kwamen de uitdagingen tot uiting in de akoestische eisen en de coördinatie van componenten in de speciale ruimten, zoals concentratiewerkplekken, vergaderruimten, zowel in de voorbereidings- maar ook in uitvoeringsfase. Bij project Stibbe was de maatvoering van de plafondconstructie essentieel in verband met de ronde gevels en de haaks daarop lopende bandrasters. Tot slot is bij dit project het hele inbouwpakket na opdracht nog geïntegreerd in de casco plafondopzet.

Stibbe hoofdkantoor

Klimaatplafonds  8.500 m²
Plafondtype Omega bandraster 1200 x 600
Plafondtype klemcassette 600 x 600
Aantal sparingen ± 3.000 stuks
Aantal roosters Barcol-Air (invisible | wervel) ± 1.050 stuks
Uitvoering tekenwerk BIM / Revit


AkzoNobel hoofdkantoor

Klimaatplafonds  10.950 m²
Plafondtype Omega bandraster 1800 x 600
Aantal sparingen ± 3.500 stuks
Aantal roosters Barcol-Air (invisble | wervel) ± 1.270 stuks
Uitvoering tekenwerk Autocad
   

Meer projecten

depot boijmans van beuningen

Depot Boijmans van Beuningen

De collectie van Museum Boijmans Van Beuningen is wereldberoemd. Deze verzameling groeit al 165 jaar en bestaat op di...

omslagac

Amare Cultuurhuis

Voor het Amare Cultuurhuis in het hart van Den Haag heeft HC Groep ...

Neem contact op!

Vragen? Wij helpen u graag!

Heeft u vragen over de diensten van Climate City? Neem vrijblijvend contact met ons op!

contact climatecity