Relevante weblinks

Op deze pagina treft u een overzicht aan van relevante weblinks aangaande het onderwerp sport.

Normen wedstrijdruimten NOC NSF | Deze norm geeft de afmeting, afwerking, verwarming en ventilatie van een wedstrijdruimte in een overdekte multidisciplinaire sportaccommodatie weer.

Klik hier voor meer informatie

Verduurzaming gebouwen - sportaccommodaties | Begin 2020 heeft de sportsector de Routekaart Verduurzaming Sport ondertekend. Ze heeft hiermee een belangrijke stap gezet in haar bijdrage aan het klimaatakkoord. Met de routekaart gaat de sportsector aan de slag met CO2-reductie, circulariteit en milieuvriendelijk beheer.

Klik hier voor meer informatie

Stimulering bouw en onderhoud sportaccommodaties | De subsidieregeling Stimulering Bouw en Onderhoud Sportaccommodaties (BOSA) is bedoeld voor amateursportorganisaties. Deze organisaties kunnen subsidie aanvragen voor bouw- en onderhoudskosten van sportaccommodaties en aanschaf van sportmaterialen.

Klik hier voor meer informatie

Duurzame sportsector | Duurzame Sportsector is onderdeel van het Kennis- en Innovatieplatform Verduurzaming Maatschappelijk Vastgoed. Hét startpunt voor het verduurzamen van sportaccommodaties: hier is alle relevante en praktische informatie voor gemeenten, verenigingen en ondernemers te vinden.

Klik hier voor meer informatie

Visiedocument sport stimuleert | In ‘Sport stimuleert! Naar een optimale inzet van uw sportkapitaal’ schetst Vereniging Sport en Gemeenten (VSG) een inhoudelijk samenhangende visie op het lokale sportbeleid in de komende jaren. VSG geeft hiermee op hoofdlijnen antwoord op de vraag waartoe het lokale sportbeleid dient en wat daarmee te bereiken valt.

Klik hier voor meer informatie

Sportakkoord | Het landelijke Sportakkoord is er om sport toegankelijk te maken voor iedereen, in iedere gemeente. Via het lokale Sportakkoord spreken partijen uit de sport, maatschappelijke organisaties, bedrijven en de gemeente lokaal af hoe zij met elkaar de eigen sport- en beweegambities kunnen bereiken.

Klik hier voor meer informatie

Onderzoek en vernieuwing in de sport | Technologische ontwikkelingen kunnen Nederlandse topsporters helpen om hun prestaties te verbeteren. Maar ze kunnen ook sporten en bewegen voor de gewone Nederlander makkelijker en plezieriger maken. Bijvoorbeeld door nieuwe materialen, speelvormen en aangepaste sportgebouwen. Of de inzet van een app op een smartphone die bijhoudt hoeveel iemand per dag beweegt.

Klik hier voor meer informatie