welzijn header

Welzijn

Welzijn is een gevoel van welbevinden, er wordt mee bedoeld dat het zowel lichamelijk, geestelijk als sociaal goed gaat.

 

De mens brengt 90% van zijn tijd binnen door, het is dus van groot belang dat het binnenklimaat het welzijn van de mens moet ondersteunen en verbeteren. Naast een thermisch binnenklimaat dat aan de individuele eisen van de gebruiker voldoet, zal de omgeving tegelijk rustgevend en inspirerend moeten zijn en zal er voldoende aandacht dienen te zijn voor alle sociale aspecten.

Climate City volgt alle ontwikkelingen op het gebied van welzijn en het certificeren van gebouwen volgens de WELL en Fitwell methode op de voet. Het adviseert en ondersteunt HC Groep bedrijven, hun klanten en partners met vraagstukken en certificeringen op het gebied van welzijn.

Invloed van welzijn op ziekteverzuim

Het jaarlijkse ziekteverzuim in Nederland treft 3,3 miljoen werknemers. Dat is 47% van alle werknemers, en 4% van alle te werken dagen, kost werkgevers 11,5 miljard euro per jaar: 4% van de totale loonkosten (DGBC).

Lees meer

Diverse wetenschappelijke studies tonen aan dat slechte ventilatie en ontevredenheid over het binnenmilieu, zoals bijvoorbeeld tocht, te hoge of te lage temperatuur, geen mogelijkheid tot beïnvloeding, etc. een negatieve invloed hebben op het welzijn en beïnvloeden het ziekteverzuim negatief.

Invloed van welzijn op productiviteit

Een aantal onderzoeken tonen de relatie aan tussen de ruimtetemperatuur waarin de werkzaamheden worden uitgevoerd en de productiviteit van deze werkzaamheden. De aard van de werkzaamheden heeft hier echter sterk invloed op, het ervaren thermisch comfort is daarom een betere parameter voor productiviteit.

Lees meer

Een binnenklimaat dat als onvoldoende wordt ervaren, zoals bijvoorbeeld een te hoge of te lage temperatuur of tocht hebben negatieve invloed op het welzijn van de mens de dus op zijn productiviteit.

Invloed van regeltechniek | GBS en slimme gebouwen technologie

Moderne gebouwtechnologie ondersteunt en verbeterd het welzijn van mensen in gebouwen. Technologie helpt om eenvoudig een beschikbare werkplek of vergaderruimte te vinden en te reserveren. Sensoren meten continu binnenklimaatparameters zoals luchttemperatuur en luchtkwaliteit om zo een door de gebruiker zelf ingesteld gewenst binnenklimaat te realiseren.

Lees meer

Slimme gebouwen technologie stelt de gebruiker weer centraal en geeft hem/haar een gebouw specifieke toolset om op veel aspecten van het werk persoonlijk invloed uit te oefenen en hier feedback over te krijgen.

Certificeringen | WELL

Door het toenemende belang van welzijn willen gebouw eigenaren en gebruikers beter inzicht hebben hoe een gebouw het welzijn van zijn gebruikers ondersteunt en verbetert. Net als voor duurzaamheid zijn hiervoor certificeringsprogramma’s opgezet, de meest bekende hiervan is de WELL standaard.

Lees meer

De welzijn standaards zijn er op gericht om naast het realiseren van een goed binnenmilieu de prestaties van de gebruikers te verbeteren door onder andere beweging te stimuleren en sportfaciliteiten en gezonde voeding te faciliteren.

www.dev-wellv2.wellcertified.com

straling

Onze oplossingen

  

hyperlink

Relevante weblinks

  

Edge Olympic | Amsterdam

Onze referentieprojecten

  

Neem contact op!

Vragen? Wij helpen u graag!

Heeft u vragen over de diensten van Climate City? Neem vrijblijvend contact met ons op!

contact climatecity