Erasmus MC ziekenhuis

Van 2011-2016 heeft Barcol-Air componenten voor de bouw van het Erasmus MC in Rotterdam geleverd. Een order die bij Barcol-Air de boeken in is gegaan als de grootste order tot nog toe en waaraan een uitdagend logistiek proces gekoppeld was.

Erasmus MC ziekenhuis

Locatie :
Rotterdam

Het werk werd door de IEBU uitgevoerd, een installatiecombinatie van ULC en BAM. Namens de opdrachtgever was Royal Haskoning de adviseur. Nadat de werkzaamheden aan de toren van 120 meter hoog afgerond waren, werden in de lagere gebouwen diverse fasen uitgeleverd en gemonteerd. In 2015 werd besloten om er nog een extra gebouw toe te voegen, zijnde het RG gebouw.

Per bouwdeel en bouwlaag liepen verschillende bouwstromen die in eerste instantie de componenten in de luchtstroom (CAV, VAV, brand- en regelkleppen en naverwarmingsbatterijen) nodig hadden. Aansluitend werd gestart met de afbouwfase waarin de roosters voor montage in wanden, deuren en systeemplafonds en HC KP plafonds aan de beurt waren. De laatste leveringen voor het gehele werk hebben eind 2016 plaatsgevonden.

Op hoogtijdagen waren er bij de IEBU 40 werkvoorbereiders aan het werk die voor de bestellingen zorgden die in eerste instantie door de engineers waren uitgedacht. Installatieconcepten (typicals) lagen per ruimtetype vast en dienden als leidraad voor de bestellingen die door Barcol-Air werden ontvangen. Veel producten voldeden aan de gestelde eis met betrekking tot de luchtdichtheidsklasse (Luka C). De geleverde brandkleppen voldeden aan de strengste eisen en werden voorzien van inbouwramen van calciumsilicaat. Het project bracht een uitdaging op logistiek gebied met zich mee. Zoveel orders moesten uiteraard allen op tijd op de bouw aanwezig zijn. Aanlevering van materialen vond plaats voorzien van speciale bouwtickets waarin duidelijk gekenmerkt was waar de betreffende componenten voor bedoeld waren. 

De omvang van het ziekenhuis in een paar cijfers:

  • Bruto vloeroppervlak: 185.000 m²
  • Netto vloeroppervlak: 90.000 m²
  • Ruimte voor technische installaties: 17.500 m²
  • Ruimte voor technische schachten: 7.000 m²
  • Hoogste bouwpunt: 120 meter (toren)

Meer projecten

depot boijmans van beuningen

Depot Boijmans van Beuningen

De collectie van Museum Boijmans Van Beuningen is wereldberoemd. Deze verzameling groeit al 165 jaar en bestaat op di...

atrium amsterdam header

Atrium

Al sinds de jaren '80 is HC RT betrokken bij het multi-tennant gebo...

Neem contact op!

Vragen? Wij helpen u graag!

Heeft u vragen over de diensten van Climate City? Neem vrijblijvend contact met ons op!

contact climatecity